Egy sajnálatos módon feledésbe merült technológia felélesztése hazánkban, avagy a bitumenemulziós felületi bevonat szórás

A tartalom eltulajdonítása a szerzői jogokat sérti, így büntetést von maga után!

 

Egy elfeledettnek vélt, de újra előkerült módszer

A közelmúltig a bitumenemulziós permetezési módszert többnyire csak ragasztásra alkalmazták Magyarországon. Cégünk szorgalmazásának köszönhetően, azonban a külföldi országokhoz hasonlóan újult erővel hódított teret a bitumenemulzióval történő felületi bevonat szórás.

Miből is tevődik össze a bitumenemulzió: vízből és abban az egyenletesen eloszló, néhány mikron átmérőjű bitumen részecskék elegyét nevezzük bitumenemulziónak. Annak, aki egy ici- picit is jártas kémiában, annak az emulzió elnevezés tévesnek tűnhet, mivel az emulzió, két egymásban nem oldódó anyag szabad szemmel egyneműnek látszó folyékony elegye, amelyben a diszperziós közegben keveredik a diszperz fázis. (Amúgy a diszperziók a diszperz rendszerek közé tartoznak és az emulzió és a szuszpenzió, mindkettő diszperzió.) Sokak által nem ismert tény, hogy a bitumenemulzió valójában szuszpenzió, és esetében a diszperz fázist a bitumen alkotja, amely egy igencsak szilárd anyag. A bitumen kültéri körülmények közt, normál hőmérsékleti tartományok közt valójában, nagy viszkozitású kemény folyadékként viselkedik. Éppen ezért, mivel ilyen különlegesen viselkedő folyadékról van szó, ennek köszönhetően alkalmazható sokoldalúan az építőiparban. De maradjunk a realitás talaján! A bitumen továbbra is olyan kemény és szilárd anyagként viselkedik, mint ahogy azt megszoktuk, és semmiképpen nem kell attól félnünk, ha bitumenes útra lépnénk, hogy kifolyna lábunk alól a talaj!

Alacsony aszfalt emulzió áraink

Hogy maradjunk az eredeti és kiinduló témánál, cégünk hosszú éves tapasztalatainak köszönhetően, melyet a bitumenemulziós gyártás területen szerzett és végzett, más egyéb szolgáltatásokat is, így például a felületi bevonat szórást kedvező és megbízható aszfalt emulzió árak mellet végzi és biztosítja Önnek.

  1. óta 10-20 literes kannás kiszerelésben bitumenemulzió készítményeink permetezés céljából beszerezhetők cégünknél. Ezzel is gondolva és szem előtt tartva azon vásárlóinkat, akik nem rendelkeznek, komolyabb munkagépekkel. A kiszereléseknél fontos szempont volt továbbra is, hogy az aszfalt emulzió árát lehetőleg alacsonyan tartsuk, tehát tulajdonképpen mindegy, hogy a kedves vevő kis vagy nagy tételben vásárol. A felelősségteljes hulldékgazdálkodás érdekében konténert rendelünk a felgyülemlett anyagok elszállítására.

Erősítse Ön is azok táborát, akik a korral haladnak, de a múltból hozott értékeket fontosnak tartja és segítsen az Önt körül vevő szakemberek szemét is felnyitni és velük tudatosítani, hogy a bitumenemulzió permetezés technikája korántsem csak ragasztásra használható, hanem rendkívül jó kötőanyagként is hasznosítható.