Bitumenemulziós alápermetezési eljárás

Két kiemelkedő felhasználási területe a bitumenemulziónak

Bitumenemulziós alápermetezési eljárás

Úttestek, útburkolatok javítása során az egyik bevált eljárás annak érdekében, hogy a különböző rétegek a lehető legjobban egymáshoz tapadjanak, hogy a legalsó ragasztani szánt rétegre, amely még melegnek meleg, de a 90 °C-ot meg nem haladó hőmérsékletű állapotában, úgy nevezett kationkatív bitumenemulziós réteget visznek fel permetezési technikával, és majd erre kerül a meleg ragasztani kívánt felső réteg.

Minden munka elvégzése egyedi felméréssel és megállapodás alapján történik. Fontos minden esetben felmérni és megállapítani, hogy az alápermetezéshez használatos bitumenemulzió milyen fajta és milyen rétegvastagságú legyen, valamint, hogy a ragasztandó felületek mennyire legyenek érdesek, mert az ármegegyezés eszerint változhat.

Az alápermetezés végezhető szóró padú, vagy kézi munkagéppel is egyaránt, mindkét esetben az utak átfogásához megfelelően széles géppel történik a permetezés úgy, hogy közben ügyelünk az egyenletes és megfelelő rétegvastagságra.

A fent említett permetezési technikát nem csak és kizárólag újonnan épülő útburkolatoknál, útfelületeknél lehet alkalmazni, hanem felújítások során, mielőtt az új meleg aszfalt réteget húznák, az alá is permetezik a jobb tapadás elérésének érdekében, mint kötő, vagy ragasztó réteg. Ez a módszer éppen ezért hosszútávon nagyon költséghatékony megoldásnak számít. Amennyiben Ön cégünket bízza meg a munka elvégzésével, akkor abban az esetben még duplán is jól járhat, és spórolhat, hisz vállalkozásunk nem csak versenyképes árakkal dolgozik, hanem mivel bitumenemulzió gyártása is a profilunk, ezáltal garantálhatjuk, hogy aszfalt emulziós termékeinket alacsony áron bocsájtjuk az Ön rendelkezésére.